DE MOOLT
vakantiewoningen
 • Volg ons op:

 • Mislukkingsbericht van provider:
  Connection Error:http_request_failed
 • Carnaval

  Carnaval (ook wel ‘Vastenavond’ genoemd) is een van oorsprong katholiek feest dat drie dagen voor Aswoensdag gevierd wordt. Volgens de traditie duurt het feest van zondag tot dinsdagavond.Carnaval werd vroeger vooral in Limburg gevierd, maar het narrenfeest breidt zich steeds meer uit naar de rest van Nederland.

  Carnaval 2020 is van zondag 23 februari tot en met dinsdag 25 februari.

  In Limburg heeft vrijwel elk dorp en stad een of meerdere carnavalsverenigingen die het carnavalsfeest en de daarbij behorende optochten organiseren. In de omgeving van Eckelrade zijn de steden Maastricht en Valkenburg de grootste publiekstrekkers.

  Carnaval in Maastricht (In het Maastrichts: vastelaovend in Mestreech) is een combinatie van Rijnlands carnaval en Bourgondisch carnaval, met een aantal unieke elementen, zoals de Bónte Störm-optocht en het straatcarnaval met tientallen zate hermeniekes. Het Maastrichts carnaval trekt elk jaar een groot aantal bezoekers uit Limburg en andere delen van Nederland. Het feest wordt natuurlijk anders gevierd als 100 jaar geleden, maar in essentie gaat het nog steeds om hetzelfde: een paar dagen de boel de boel laten.
  De Vastelaovend in Mestreech wordt georganiseerd de de Carnavalsvereniging ‘De Templeers’.
  Voor meer informatie: www.tempeleers.nl

  Carnaval in Valkenburg wordt georganiseerd door De Carnavalssociëteit de Mirlitophile 1879. Aanvankelijk was dit geen carnavalsvereniging want zij zette zich in om het maatschappelijk en economisch leven in hun stad te bevorderen. Maar vooral ook om het voor toeristen aantrekkelijker te maken hun vakantie in Valkenburg door te brengen.
  Voor meer informatie over carnaval in Valkenburg o.l.v. ‘De Mirlitophile 1879’ zie ook: www.mirlitophile.nl

  In Eckelrade wordt natuurlijk ook carnaval gevierd. De organisatie is in handen van carnavalsvereniging ‘De Brakkelerre’.  Zij organiseren niet alleen op zondag een grote optocht, maar ook op dinsdagavond (Vastenavond) trekt er door het dorp de lichtstoet met feeëriek verlichte carnavalswagens en veel muziek.
  Lees meer info op: www.brakkelerre.nl

  Vakantiewoningen ‘De Moolt’ biedt u ook tijdens de carnavalsdagen een prettig adres om te verblijven en carnaval mee te vieren.